Nederlands    English    espa˝ol    franšais    Deutsch   

Routekaart:

Welkom op onze website

Beste pelgrim,

Bent u van plan de pelgrimsweg van Vézelay te volgen?
Kies dan zonder twijfel voor de nieuwe gids: "Pelgrimsweg van Vézelay naar St. Jean-Pied-de-Port, variant via Nevers", uitgegeven door het Nederlands Genootschap van St. Jacob (NGSJ), Utrecht, of voor de GR 654 -deel twee- en ontdek één van de merkwaardigste herbergen in Frankrijk. Neem de richting over Nevers, Apremont-sur-Allier en Sancoins en kom overnachten in de pelgrimsrefuge “Nos Repos” in Augy Sur Aubois (région Centre). Zoals elke ervaren wandelaar weet zijn de routes van de Grandes Randonnées zeer betrouwbaar, duidelijk gemarkeerd en goed onderhouden.

Fietsers volgen de route “Langs Oude Wegen” van Clemens Sweerman.
Lees hier ook meer over ons 15 jarig jubileum in 2016

NIEUWS

Bijeenkomsten voor Defensiepersoneel

Infodagen België

Overlijden hospitalero's Magda Cumps en Franca Duindam

Goede toeristische informatie

Eerste pelgrim 2018

Op deze pagina treft u info aan over de refuge Nos Repos, gelegen in Augy sur Aubois(region Centre). Deze refuge is gevestigd in een oud, verbouwd, boerderijtje.

Speciaal: een prachtig filmpje van Leo Baeten over de refuge Nos Repos. Een mooiere introductie is er niet. Van harte aanbevolen!

Hanny en Rene Heinrichs, een Nederlands echtpaar met veel sympathie voor de pelgrimage, hebben dit in het najaar van 2000 gekocht. Na veel bouw-werkzaamheden met behulp van vele vrijwilligers, kon een nieuwe refugio op weg naar Santiago de Compostela worden ingezegend en geopend op 30 juni 2001.

Vele pelgrims hebben de afgelopen jaren de weg gevonden naar deze rustiek gelegen en sfeervolle pelgrimsopvang. De Nederlandstalige eigenaren zelf en vele vrijwilligers staan gereed om u als pelgrim te ontvangen.

Plm. twintig mensen kunnen een bed vinden om uit te rusten van hun inspanningen, een heerlijke douche nemen en ze vinden in onze hospitaleros desgewenst, een luisterend oor.

 

Dus welkom aan u, Pelgrim.

 


Foto: Jan Veldhoen

www.pelgrims.nl
Vragen? mail naar René Heinrichs
Technische vragen? mail naar de webmaster